Veer Aalst-Veen doet mee aan Pontjesdagen: overvaren voor 50 cent

aalst

Veer Aalst-Veen doet mee aan Pontjesdagen: overvaren voor 50 cent

In het weekend van 30 april en 1 mei worden de tweede Pontjesdagen georganiseerd. De vele voet- en fietspontjes over de Maas, van Wijchen tot Woudrichem, staan centraal tijdens het evenement. Langs de route van zo'n 90 kilometer vind je er maar liefst 13, die je van de ene naar de andere kant van de Maas brengen. Ook ons veer Aalst-Veen doet mee. Een perfect weekend, want het is de eerste keer van het jaar dat dit veer ook op zondag vaart.

Speciale fiets- en wandelkaart

Ga zigzaggend door het gebied met je haren in de wind! Onderweg is er van alles te doen voor fietsers en wandelaars; wordt verrast door musea, waterschappen en betrokken ondernemers. Voor het weekend is een speciale fiets- en wandelkaart beschikbaar waar alle pontjes en de deelnemende bedrijven en organisaties op vermeld staan.

Actie: overvaren voor vijftig cent

Bij alle deelnemende veren vaar je dit weekend over voor slechts €0,50 cent. Op het veer Aalst-Veen is deze actie geldig voor voetgangers en fietsers die hun ticket van tevoren aanschaffen. Het speciale ticket vind je onder de naam Pontjesdagen Aalst-Veen op de website en in de Riveer app. Dit ticket is alleen geldig op zaterdag 30 april en zondag 1 mei.

Let op: betaal je aan boord, dan geldt het reguliere tarief. Met de Riveer app is het echter heel makkelijk om op het moment zelf nog een actie-ticket te kopen.

Let op: je vind het ticket helemaal onderaan onder *ticket.

Maasverhalen app

Een aanrader tijdens de Pontjesdagen is de Maasverhalen app. Op de app vind je verschillende deelroutes die ook langs ons Maasveer gaan: tussen het veer Aalst-Veen en de pont Bern-Herpt en tussen Aalst-Veen en het voetveer bij Loevestein. In de app lees je verhalen over verschillende punten onderweg en op sommige punten is een video of 3d-beleving toegevoegd. Het is handig om van tevoren al de routes die je wilt gaan lopen of fietsen te downloaden.

Bekijk alle deelnemende pontjes op www.pontjesdagen.nl