Riveer met trots onderdeel van IVN trektocht De Biesbosch

biesbosch

Riveer met trots onderdeel van IVN trektocht De Biesbosch

Maar liefst 96% van de Nederlanders voelt zich gezonder en rustiger na een bezoek aan de natuur. Wist je dat al? Daag jezelf uit en ga binnenkort op meerdaagse wandeling door de overweldigende deltanatuur van Nationaal Park de Biesbosch! Het is een initiatief van natuurorganisatie IVN. En als gastheer van de Biesbosch is Riveer het startpunt.

Meerdaagse wandeling

In 4 of 5 dagen trek je door de prachtige Brabantse en Dordrechtse Biesbosch. Iedere dag loop je zo’n 15 tot 20 kilometer buiten de gebaande paden. Er zijn geen markeringen in het veld, dus je navigeert de route via de gratis app IVN Routes. Op de route kun je bij verschillende andere Gastheren van de Biesbosch terecht voor een overnachting (reserveer zelf óf laat het doen), een kop koffie met een sterk verhaal en/of een lekkere lunch.

Verlangen naar de overkant

Het verlangen naar de overkant staat centraal in de meerdaagse trektocht. Niet voor niets start de route Buiten de Waterpoort in Gorinchem, waar je de veerpont naar Woudrichem neemt. En hoewel niet verplicht, het luisteren naar het audioverhaal van veerman Thomas maakt de wandeling een stuk leuker. Hij leidt je met bijzondere verhalen langs het waterliniepad, de uitgestrekte natuur van de Oost- en Noordwaard in de Brabantse Biesbosch en vervolgens de Dordrechtse Biesbosch.

Dus pak binnenkort je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je telefoon niet helemaal op te laden en trek de natuur in!

Over IVN

IVN Natuureducatie gelooft dat mens en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De organisatie gelooft echter ook dat de mens in de huidige samenleving te ver van de natuur af is komen te staan. Het doel is dan ook om deze verbinding weer op te zoeken. Dat doet IVN met natuuractiviteiten zoals deze trektocht, maar ook met cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.