Fietsen, wandelen en varen tijdens Vestingdriehoekdagen

v3h

Fietsen, wandelen en varen tijdens Vestingdriehoekdagen

Op zaterdag 29 mei worden Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren en Zaltbommel in de spotlights gezet tijdens de kick-off van de Vestingdriehoekdagen. Door corona zonder groots programma, maar ook (individueel) valt er van alles te beleven!

Fietsen, wandelen en varen in vat vol verhalen

Oorspronkelijk zouden de Vestingdriehoekdagen dit jaar plaatsvinden, tien jaar na de eerste succesvolle editie. Door corona wordt het evenement echter verschoven naar mei volgend jaar. Toch wil de organisatie het niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom kiezen zij voor een kleinschalige kick-off. Wandelen, fietsen en varen tussen Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren en Zaltbommel staan centraal. En dan ontdek je vanzelf: de Vestingdriehoek is een vat vol verhalen. Onderweg kun je volgens de geldende corona-maatregelen genieten van lekkers (to go), herinneringen uit het verleden, culturele activiteiten buiten, fijne terrasjes en mooie winkels. Zo kun je de dag aftrappen met een Vestingdriehoek-ontbijt to go en valt de kick-off in Gorinchem samen met de opening van Iktoon op Volle Toeren.

Riveer als verbindende factor

Het water is de rode draad binnen de Vestingdriehoek. En Riveer is de verbindende factor die je van de ene naar de andere historische plaats vervoert! Vaar op 29 mei mee naar Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren met onze voordelige dagkaart. Wil je ook Zaltbommel bezoeken? Daar vaart geen pont naartoe, maar het veer Brakel-Herwijnen ligt wel op de route. Ook is dit veer onderdeel van de Vestingdriehoek-fietsroute.