Vaar met Riveer naar IFFG buitenbios

Website banner 2560x640 px

Vaar met Riveer naar IFFG buitenbios

13 t/m 27 augustus organiseert Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) op verschillende locaties, diverse filmavonden. Op 25, 26 en 27 augustus functioneert het prachtige aangelichte kasteel Loevestein als decor.

Via de website van het Internationaal Film Festival Gorinchem www.iffg.nl kunt u een keuze maken uit welke film u graag wilt zien. Daarnaast kunt u kiezen voor een combinatie ticket. Hiermee gaat u niet alleen naar de film maar maakt u ook gelijk gebruik van de vaste afvaarten van onze veerdienst (19.45 uur heen en 23.30 uur terug).

Vrijdag 25 augustus 

107 Mothers

107 Mothers is een indrukwekkende film waarin elk shot een eigen verhaal vertelt, dankzij het vaste oog en de kenmerkende visuele stijl van cameraman Martin Kollar. De hoofdrol wordt vertolkt door een actrice, maar de andere vrouwen in deze film zijn veelal veroordeelden.

Lesia heeft een passionele misdaad begaan die haar een straf van zeven jaar in een van de vrouwengevangenissen van Odessa oplevert. Ze is net bevallen van haar eerste kind, en nu komt ze in een wereld die alleen bevolkt wordt door vrouwen.

Gevangenen, verpleegsters en bewaaksters, vrouwen van alle leeftijden, echtgenotes en weduwen, dochters, zusters, zwangere vrouwen en vrouwen met kinderen. Zonder de kleur van het uniform zou het moeilijk zijn om te zien wie wie is.

“IJzersterk en vaak hartverscheurend.” – VPRO Cinema

Zaterdag 26 augustus

The Mauritanian

Ontdek het indrukwekkende waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi, jarenlang vastgehouden in Guantanamo Bay zonder rechtspraak. Slahi vindt hoop in advocaat Nancy Hollander en Teri Duncan. Hij schreef zijn zijn ervaringen opschreef in ‘Guantanamo Diary’, later wereldwijd uitgebracht.

Filmmaker Kevin Macdonald brengt Slahi’s verhaal tot leven, met de focus op de strijd van advocate Nancy Hollander (Jodie Foster) voor gerechtigheid.

De film heeft een geweldige cast, waarin vooral Rahim indruk maakt als de innemende en veerkrachtige Slahi. Jodie Foster speelt de rol van vastberaden advocaat Nancy Hollander en won hiermee een Golden Globe voor beste bijrolactrice.

“De film houdt een krachtig pleidooi voor het behoud van menselijke waardigheid” – NRC

 

Zondag 27 augustus

Aurora’s Sunrise

In een mix van prachtige animatie, archieffoto’s en filmbeelden vertelt deze aangrijpende documentaire het verhaal van Aurora Mardigianian, een intrigerende en ontroerende vrouw van wie  je echt alles wil weten.

Op slechts 14-jarige leeftijd verloor Aurora alles tijdens de gruwelen van de Armeense genocide. Vier jaar later ontsnapte ze met buitengewone moed naar New York, waar haar verhaal een mediafenomeen werd.

Ze speelde zichzelf in de Hollywood-kaskraker ‘Auction of Souls’ en werd het gezicht van een grote liefdadigheidscampagne in de Amerikaanse geschiedenis. Maar Aurora worstelt ook met haar eigen herinneringen.

“Het verhaal van Aurora Mardiganian, die een ster werd in het Amerika van 1919, verdient een zo groot mogelijk publiek.” – de Volkskrant