Allround Schipper (uren in overleg)

Allround Schipper (uren in overleg)

“De beste stuurlui, stappen aan boord bij Riveer”

Het team Veerdienst en Haven van de gemeente Gorinchem is op zoek naar een Allround Schipper (uren in overleg).

Ben jij schipper van de toekomst? Deze klantgerichte en vooruitstrevende onderneming, met volledige elektrische en innovatieve schepen zoekt jou!

De organisatie

De gemeente Gorinchem is volop in beweging waarbij vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking centraal staan. Werken bij de gemeente Gorinchem betekent denken in kansen en mogelijkheden, zaken oppakken en de handen uit de mouwen steken. Je bent positief, proactief en professioneel. Vakoverstijgende samenwerking is voor jou vanzelfsprekend.

Het Team

Het team Veerdienst en Haven is bekend onder de werknaam Riveer.
Riveer is altijd in beweging. De veerdienst - onderdeel van de gemeente Gorinchem - onderhoudt diverse veerverbindingen in de regio Gorinchem. Dat zijn de autoveren tussen Brakel en Herwijnen en Aalst en Veen en de voet- en fietsveren van Gorinchem naar Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. In de zomermaanden vaart er bovendien een veer naar toeristische trekpleisters Slot Loevestein en Fort Vuren. Met de snelle watertaxi is Riveer ook beschikbaar voor het door de klant gewenste maatwerk en voor calamiteiten.

Wat ga je doen?

 • Alleen of samen met de nautisch gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor een gastvrije uitvoering van de dienstregeling.
 • Het spreekt voor zich dat je goed alleen en in een team kunt werken.
 • Om goed in te kunnen spelen op verschillende situaties ben je flexibel, stressbestendig en denk je in oplossingen.
 • Vanuit de stuurhut houd jij het overzicht en ben je eindverantwoordelijk voor een veilige en comfortabele overtocht met de veerpont.
 • Afwisselend werk je ochtend- en middagdiensten volgens een vast rooster en wordt je eens in de vijf weken ingezet als watertaxi schipper en voor piketdienst bij calamiteitenbestrijding op het water.
 • Daarom ben je bij voorkeur woonachtig in Gorinchem of omgeving en ben je bereid om ook ’s avonds, in de weekenden en tijdens feestdagen te werken.

Wie ben jij?

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent betrouwbaar en gemotiveerd.
 • Minimaal in het bezit van een groot vaarbewijs, radarpatent en marifooncertificaat.

Wij bieden en belonen:

 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Die wij bij goed functioneren graag willen omzetten naar een vast dienstverband.
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.
 • Daarnaast ontvang je voor het werken tijdens avonden, weekenden en feestdagen een onregelmatigheidstoeslag, evenals piketvergoeding. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van het rooster.
 • Tevens bieden wij variabele/flexibele werktijden om werk/privé te combineren, een goede pensioenregeling, een individueel keuzebudget van 17,05% per maand, ruime opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot (ver)koop van verlofdagen.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Johan Hania - manager Riveer en Lingehaven, telefoonnummer 0183 - 659 314 of stuur een mail naar info@riveer.nl. Voor overige informatie kun je contact opnemen met Sonja Sterk, P&O adviseur, telefoon 0183 - 659 273.

Enthousiast geworden? Solliciteer snel, we verwelkomen je heel graag, als nieuwe collega in het team.
Stuur je sollicitatie met CV en motivatie via de link.

Een VOG maakt deel uit van het aannamebeleid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.