Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht aan boord bij Riveer

Riveer bereidt zich voor om op 1 juni de normale dienstregeling te hervatten. Met de versoepeling van de corona-maatregelen worden reizigers ook verplicht om een mondkapje aan boord te dragen. Het advies niet te reizen als dit niet noodzakelijk is blijft gelden, maar met name scholieren zullen weer gebruik maken van de veerdienst.
corona

Riveer vaart aangepaste dienstregeling door coronavirus

Vanwege het coronavirus vaart Riveer op dit moment al met een aangepaste dienstregeling. Vanaf maandag 6 april zijn wij helaas genoodzaakt om onze vaartijden nog verder aan te scherpen. De verschillende veerdiensten blijven alleen in de vaart voor iedereen die afhankelijk is van deze verbindingen.

Dienstregeling via Riveer app

De verscherpte dienstregeling heeft onder andere ook invloed op de aanstaande feestdagen Tweede Paasdag en Koningsdag. Daarnaast moeten de zaterdagdiensten op de voet- en fietsveren verder worden ingekort. De tijdelijke dienstregeling is te vinden in de reisplanner op de website en in de Riveer app. Via pushberichten in de app ontvangen reizigers bovendien het snelst informatie over veranderingen door en maatregelen tegen het coronavirus. Zorg daarom dat je de app hebt gedownload en meldingen aan hebt staan.

Alleen overvaren als dit strikt noodzakelijk is

De aangepaste vaartijden zijn één van de maatregelen die Riveer neemt om de verspreiding van corona te voorkomen. Daarnaast zijn de passagiersaantallen in de afgelopen weken drastisch gedaald door de landelijke oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook wij willen mensen vragen om uitsluitend gebruik te maken van onze diensten als dit strikt noodzakelijk is. Voor reizigers die afhankelijk zijn van hun overtocht zorgen we ervoor dat ze kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare veerdienst.

Contant betalen niet toegestaan

Aan boord nemen we maatregelen die bijdragen aan een veilige omgeving voor reizigers en personeel.

  • Houdt 1,5 meter afstand, dus ga niet naast of tegenover iemand zitten als dit niet nodig is. De stuurhut is verboden terrein voor passagiers.
  • Contant betalen is tot nader order niet toegestaan. Koop tickets daarom via de Riveer app of de website (met 10% korting) of pin contactloos.
  • Er wordt aan boord van alle schepen extra schoongemaakt.
  • Op de voet- en fietsveren moeten reizigers zelf hun fiets wegzetten. Het personeel kan hierbij uiteraard wel aanwijzingen geven.