Papieren meerrittenkaarten alleen nog in 2022 geldig

geldig

Papieren meerrittenkaarten zonder QR code niet meer geldig in 2023

Per 1 februari 2022 is Riveer gestopt met de verkoop van papieren meerrittenkaarten/knipkaarten aan boord. Je kunt alleen nog meerrittenkaarten kopen via de Riveer app of website, deze tickets hebben altijd een QR code.

Koop meerrittenkaart voortaan via website of app

Heb je een papieren meerrittenkaart gekocht aan boord tussen 1 januari 2019 en 1 februari 2022? Dit ticket zonder QR-code is alleen in 2022 nog te gebruiken. Daarna zijn deze papieren knipkaarten niet meer geldig. Losse tickets en dagkaarten zullen nog wel aan boord verkrijgbaar zijn (alleen met pin).

Vind je het handig om tickets nog steeds uit te kunnen printen? Koop dan een meerrittenkaart via de website en ontvang hem als PDF in je mailbox. Je kunt de QR-code dan uitprinten óf laten scannen op een mobiele telefoon.

Volledig digitaal betalen

De weg naar volledig digitaal betalen werd in 2019 al ingezet, nadat digitale tickets goedkoper werden dan de tickets die je aan boord kocht. Daarnaast is het vanaf de start van de coronacrisis niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het afschaffen van papieren meerrittenkaarten is een volgende stap in ons streven naar een volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is.