In week 2 werkzaamheden aan aanlegpontons Riveer

ponton

In week 2 en 3 werkzaamheden aan aanlegpontons Riveer

Vanaf week 2 worden de aanlegsteigers in Werkendam, Hardinxveld, Woudrichem en Gorinchem vervangen door nieuwe pontons. Eerder werd het nieuwe ponton al geplaatst in Sleeuwijk. Dit is nodig zodat er in de toekomst ook elektrische veren aan kunnen meren.

Veren blijven in de vaart

In Hardinxveld maken passagiers gebruik van een tijdelijke aanlegsteiger. Naar Woudrichem varen we buiten de spits met de Gorinchem VI, waar we tijdelijk achter de huidige steiger (op het passantensteiger) aanmeren. In Gorinchem kun je tijdens de aanpassingen alleen gebruik maken van de eerste loopbrug.

Bovenaan steiger wachten

Op alle locaties geldt gedurende de werkzaamheden het dringende verzoek om bovenaan de steigers te wachten op de volgende pont. De veren kunnen gewoon aan blijven meren aan de huidige of alternatieve steiger, hetzij soms met een lichte vertraging. Eventuele vertragingen zie je terug op de digitale informatieborden bij de steigers en onder vertrekpunten in de Riveer app.

De hinder voor jou als passagier is dus minimaal. De verwachting is dat alle locaties in die week voorzien zijn van nieuwe pontons. Later in januari worden er ook bij Slot Loevestein en Fort Vuren nieuwe pontons geplaatst.

Geschikt voor elektrische veren en huidige vloot

De nieuwe aanlegsteigers zijn geschikt voor zowel de huidige vloot als de nieuwe elektrische veren. Ze zijn zo gebouwd dat de elektrische pont er met de punt in kan varen en dat het ook nog mogelijk is om langszij aan te meren.