Herfstvakantie op Slot Loevestein: ga met Watertaxi-actie

riveer.nl
loef2

Herfstvakantie op Slot Loevestein

Van 16 tot en met 31 oktober is het herfstvakantie op Slot Loevestein. Oktober is traditiegetrouw de maand van de geschiedenis, met dit jaar het thema ‘aan het werk’. Loevestein heeft sinds 1358 héél veel verschillende bewoners in en rondom het kasteel gehad. Zij hadden allemaal verschillende beroepen, van kasteelheer tot wasvrouw, en een heel aantal ‘vergeten beroepen’ zoals ijzersmid en touwslager. Beleef geschiedenis in het echt en ontdek deze vakantie alles over de oude ambachten van Loevestein.

Van alles te doen

In de herfstvakantie is er van alles te doen in en rondom het kasteel. Bezoek de tentoonstelling over 400 jaar Hugo de Groot en maak een iconische foto in Hugo's boekenkist. Dwaal door de archeologische expositie, laat je door de Meyden van Loevestein meenemen naar vervlogen tijden, bestorm het nieuwe klimparcours, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en kijk eens bij een demo van één van de oude ambachten. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 oktober zie je onder andere een touwslager of vlechter aan het werk. Ook is de kasteelschutter aanwezig om demonstraties te geven.

Hugo's ontsnappingsroute ervaren

Maak deze herfstvakantie gebruik van onze Watertaxi-actie naar het kasteel. In plaats van €12,- betaal je dan €6,- voor een retourtje vanuit Gorinchem of Woudrichem, op een tijdstip naar keuze. Over water is tenslotte de leukste weg! Laat jezelf onderweg verwonderen door het feit dat Hugo de Groot precies dezelfde route aflegde in zijn befaamde boekenkist!

Wil je gebruik maken van deze vroege overtocht? Boek dan eerst een tijdslot op de website van Slot Loevestein en reserveer daarna je overtocht via telefoonnummer 0183 - 659 314 (keuze 3). Tickets voor de Watertaxi-actie koop je alleen vooraf via de website of de Riveer app.

Regel bezoek aan Loevestein vooraf

Vesting Loevestein is alleen toegankelijk met een online betaald entreebewijs én een gereserveerd tijdsblok-ticket. Dit is nodig om bezoekers zo gespreid mogelijk binnen te laten komen. Zo kun je reserveren voor binnenkomst tussen 10.00 en 11.00 uur, 11.00 en 12.00 uur, enzovoorts. Per uur zijn er 100 tijdsblok-tickets beschikbaar waarmee je toegang hebt tot de gehele vesting, inclusief het kasteel.