Riveer houdt lage waterstand nauwlettend in de gaten

water2

Riveer houdt lage waterstand nauwlettend in de gaten

De aanhoudende lage waterstand zorgt nog niet voor problemen op onze veerverbindingen. Toch houden we de situatie nauwlettend in de gaten, met name voor het veer Brakel-Herwijnen. Wanneer het nodig is om dit veer gedurende de dag, tijdens de laagste waterstand, te stremmen, ontvang je hierover een pushbericht via onze Riveer app.

"Als de waterstand nog verder daalt, lukt het niet meer om aan de Brakelse kant aan te meren op zo'n manier dat auto's nog veilig van boord kunnen. De klep en de oever sluiten niet meer goed op elkaar aan. Hierdoor wordt het onverantwoord om auto's op- en af- te laten rijden. Aan de kant van Herwijnen is de stoep lager en speelt dit probleem niet."
Zolang het veilig kan blijven we varen voor alle passagiers. Als het toch tot een stremming komt, zal deze in eerste instantie alleen gelden voor gemotoriseerde voertuigen. Voor voetgangers en (brom-)fietsers kunnen we de overtocht nog wel maken. Voetgangers en fietsers kunnen in Brakel vanaf onze nachtsteiger op- en afstappen. Deze vind je aan het einde van de parkeerplaats achter het voetbalveld.

Voor de voet- en fietsveren rondom Gorinchem en het autoveer Aalst-Veen worden geen problemen verwacht. De steigers worden echter wel steeds steiler en soms moet je opletten bij het aan boord stappen.

Riveer app: altijd op de hoogte

Mocht de waterstand zo laag worden dat we maatregelen moeten nemen, dan ontdek je dat als eerste via pushberichten in onze gratis Riveer app. Via pushberichten in de app ontvangen reizigers het snelst informatie over calamiteiten, ook wanneer het weer opgelost is. Zorg wel dat je de meldingen aan hebt staan. Je kunt ze achteraf altijd terugvinden via 'bijzonderheden' in het menu.

Foto's: Michel Haubrich Fotografie