Manager Riveer over mondkapjesplicht: “contact wat we nog hebben prettig houden en koesteren”

cor

Manager Riveer: "contact wat we nog hebben prettig houden en koesteren"

Aan boord nemen we maatregelen waarmee we er alles aan doen om de situatie veilig te laten zijn tegen het coronavirus. Daarnaast hebben reizigers ook een eigen verantwoordelijkheid om de kans op besmetting te beperken. Het hoge aantal coronabesmettingen maken het nog belangrijker om je, overal waar je komt, aan de maatregelen te houden.

"Voor ons is deze uitzichtloze periode net zo lastig als voor iedereen", zegt Johan Hania, manager van de veerdienst. "Maar we moeten opvolging geven aan de maatregelen die ons als vervoersbedrijf worden opgelegd door het kabinet." De mondkapjesplicht geldt al sinds 1 juni 2020 aan boord, en is in de tussentijd nooit verdwenen. Dit betekent dat je aan boord stapt met een mondkapje en deze ophoudt tot het moment dat je van boord bent, zowel binnen als buiten op de pont. Want juist dit én de basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen tijdens de overtocht.

"Moedeloos door eenieder die zich niet aan de maatregelen wil houden"

Ja, we zijn coronamoe, maar het personeel is ook moedeloos door eenieder die zich niet aan de maatregelen wil houden. Hoe lastig is het om 5, 10 of hooguit 15 minuten met een mondkapje op te zitten? Hoe lastig is het om tijdens de overtocht even niet te eten, te drinken of te roken, want dat gaat niet met een mondkapje op.

Wangedrag niet langer tolereren

"De afgelopen tijd hebben we gezien dat sommigen daar moeite mee hebben. Dat kunnen we niet langer tolereren", zegt Hania. "Dus doe je mondkapje op, anders kunnen we je niet toelaten aan boord. Bij misbruik varen we terug naar het vertrekpunt en ben je voorlopig niet meer welkom. De bemanning aan boord doet dagelijks hun best om je veilig naar de overkant te brengen. Laten we dat contact wat we nog met elkaar kunnen hebben prettig houden en koesteren, en geen discussie aangaan. Ben je het ergens niet mee eens, dan kun je daarmee altijd terecht op kantoor."

Contact opnemen? Dat kan via info@riveer.nl of 0183-659 314.