Manager Riveer: “contact wat we nog hebben prettig houden en koesteren”

“Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt”, zei premier Rutte op 13 oktober tijdens de persconferentie. Johan Hania van Riveer kan die uitspraak alleen maar beamen. “Het moment van alles of niks is aangebroken.” We willen deze moeilijke tijd allemaal achter ons laten, maar dat kan alleen als we het samen doen.
riveer.nl
Maatregelen corona

Johan Hania: "contact wat we nog hebben prettig houden en koesteren"

"Wees die realistische Nederlander die opstaat en zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt. En dat is nu", zei premier Rutte op 13 oktober tijdens de persconferentie. "En wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt", zei hij ook. Johan Hania van Riveer kan die uitspraken alleen maar beamen. "Het moment van alles of niks is aangebroken." We willen deze moeilijke tijd allemaal achter ons laten, maar dat kan alleen als we het samen doen.

"Voor ons is deze periode net zo lastig als voor iedereen", zegt de manager van de veerdienst. "Maar we moeten opvolging geven aan de maatregelen die ons als vervoersbedrijf worden opgelegd door het kabinet." De mondkapjesplicht geldt al vanaf 1 juni aan boord. Dit betekent dat je aan boord stapt met een mondkapje en deze ophoudt tot het moment dat je van boord bent, zowel binnen als buiten op de pont.

"We willen niemand laten staan"

"Want stel dat we buiten wel zonder mondkapje rond mogen lopen. Dan mogen we niet meer dan 30 gasten vervoeren en moeten we dus regelmatig mensen laten staan. Dat is niet het gevoel van samen tegen corona toch?" Hoe lastig is het om 5, 10 of hooguit 15 minuten met een mondkapje op te zitten? Hoe lastig is het om tijdens de overtocht even niet te eten, te drinken of te roken, want dat gaat niet met een mondkapje op.

Wangedrag niet langer tolereren

"De afgelopen tijd hebben we gezien dat sommigen daar moeite mee hebben. Dat kunnen we niet langer tolereren", zegt Hania. "Dus doe je mondkapje op, anders kunnen we je niet toelaten aan boord. Bij misbruik varen we terug naar het vertrekpunt en ben je voorlopig niet meer welkom. De bemanning aan boord doet dagelijks hun best om je veilig naar de overkant te brengen. Laten we dat contact wat we nog met elkaar kunnen hebben prettig houden en koesteren, en geen discussie aangaan. Ben je het ergens niet mee eens, dan kun je daarmee altijd terecht op kantoor."

Contact opnemen? Dat kan via info@riveer.nl of 0183-659 314.