Loevestein van 21 tot en met 23 april tijdelijk geopend

Loevestein vanaf rivier

Loevestein van 21 tot en met 23 april tijdelijk geopend

Yes, eind april gaat de toegangspoort van Slot Loevestein een aantal dagen wagenwijd open voor publiek. Bezoekers kunnen op 21, 22 en 23 april - tijdens de Museumweek - naar binnen met een vooraf gekocht ticket én een negatieve corona-test. De openstelling is een pilot van de overheid. Het betekent o.a. dat je als één van de eersten de prachtige tentoonstelling over Hugo de Groot kunt zien. Ga met de water en beleef meteen zijn ontsnappingsroute!

Van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 april is Loevestein helemaal geopend. Je bestelt eerst een ticket met tijdslot via www.museum.nl, voorwaarde is wel dat je een Museumkaart hebt. Heb je de tickets eenmaal besteld? Dan ontvang je ook een link om een afspraak te maken voor een gratis sneltest. De coronatest moet maximaal 40 uur van tevoren plaatsvinden. Binnen een uur ontvang je een testbewijs, waarmee je - wanneer negatief - bij Loevestein naar binnen mag.

Tentoonstelling 400 jaar Hugo de Groot

Dat Loevestein even open gaat betekent o.a. dat je als één van de eersten de prachtige tentoonstelling over Hugo de Groot ziet. Deze is onderdeel van het Hugo de Groot-jaar. In de tentoonstelling kruip je niet alleen in de boekenkist, maar ook in het hoofd van Hugo. Zijn ideeën over vrede, vrijheid en recht veranderde de wereld. Wandel door zijn cel en kijk door hetzelfde raam als die waarin Maria haar man zag wegvaren in de boekenkist. En loop tot slot door het universum van gedachten, waarin de koppeling naar de actualiteit wordt gemaakt.

Hugo web2
Hugo web3
Hugo web4

Profiteer van Watertaxi-actie

Eenmaal buiten de vesting kun je zelf de ontsnappingsroute van Hugo de Groot ervaren! Loevestein maakte er onderstaand filmpje over. Gedurende de pilot profiteer je namelijk van de Watertaxi-actie van Riveer. In plaats van €12,- betaal je dan €6,- voor een retourtje vanuit Gorinchem of Woudrichem - op een tijdstip naar keuze. Reserveer dus eerst een tijdslot om het kasteel te bezoeken en reserveer daarna bij de watertaxi-schipper. Tickets voor de Watertaxi-actie koop je alleen online.