Verlichtingsdagen Aalst: pont Aalst-Veen vaart langer

verl

Verlichtingsdagen Aalst: pont Aalst-Veen vaart langer

Van donderdag 8 september tot en met zaterdag 10 september worden de straten van Aalst (eindelijk) weer sfeervol verlicht tijdens de Verlichtingsdagen. Speciaal voor het Verlichtingsfeest op vrijdag en zaterdag vaart het veer Aalst-Veen die dagen langer.

Verlichte straten

De Verlichtingsdagen zijn een echte traditie in het dorp; in 2022 bestaat het evenement maar liefst 50 jaar. Ook deze keer worden de verschillende straten weer omgetoverd tot een groots lichtjesfestijn met een bepaald thema. Denk aan sprookjes, Las Vegas, Super Mario en Winterwonderland. Op vrijdag en zaterdag is er in de dorpskern het Verlichtingsfeest.

De Verlichtingsdagen zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 september tot 23.00 uur te bezoeken. De verlichte straten zijn natuurlijk het beste te zien in het donker. Dat komt goed uit: Riveer vaart op vrijdag en zaterdag niet tot 20.50 uur, zoals normaal, maar de laatste afvaart vanuit Aalst is om 23.25 uur.

Koop vooraf je ticket voor de overtocht

Om de overtocht zo snel mogelijk te laten verlopen is het verstandig om je ticket van tevoren via de Riveer app of de website te kopen. Dit kun je zelfs nog doen als je voor de pont staat te wachten, want het is zo gebeurd. Aan boord betalen is wel mogelijk, maar ALLEEN met pin. Contante betaling kan dus niet.

Kom je met meerdere mensen naar de Verlichtingsdagen? Dan loont het om met z’n allen een meerrittenkaart te delen. Maak een screenshot van de QR-code en verstuur die naar een andere smartphone. Wij kunnen deze code gewoon aan boord scannen, waarna het wordt afgeteld van de originele meerrittenkaart.